česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7886 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
29. 6. 1912 se ve Lvově na Sokolovsku narodila (TAJENKA); – herečka a pedagožka. Od r. 1941 až do svého nuceného odchodu do důchodu v roce 1977 hrála v Národním divadle. V letech 1946 - 75 učila umělecký přednes a herectví na konzervatoři a divadelní fakultě AMU. Své divadelní dráze a hereckým kolegům věnovala knihu „Jsem to já?“. Kromě divadla účinkovala i ve filmu, televizi a rozhlase.
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Srovnávací slůvko; kopie; krůpěj. B – Obyvatel severní Afriky; plavidla; mužské jméno. C – Nenaplňovat; SPZ Rychnova nad Kněžnou; osobní zájmeno. D – Cizí zn. auta; ruský novoroční stromek; zn. elektronvoltu. E – TAJENKA. F – Heyerdahlův člun; domácky Antonín; organická sloučenina. G – Koupě; mezinárodní zkr. souhvězdí Rys; hnití. H – Koně orientálního původu; část svíčky; Olbrachtovo jméno. I – Mastek; zn. auta; zn. zápalek.
Svisle:
1 – Jméno Komenského; vydávat hlas jako holub. 2 – Anglicky „ar“; dívčí jméno. 3 – Část kabátu; zn. autosvíček. 4 – Vymezená část krajiny; chem. zn. berylia. 5 – Do té míry. 6 – Kadidla. 7 – Tekutina vyměšovaná kůží; samička psa. 8 – Složka osobnosti dle Freuda; kterak; váhavý souhlas. 9 – Vyvařená šťáva z cukrovky; vrh. 10 – Zákazníci. 11 – Australští vačnatci. 12 – Lenochod tříprstý; ještěr. 13 – Chem. zn. oxidu olovnatého; těžký kov. 14 – Nádoba na zalévání; kořeny se zemí. 15 – Velká 100 m2; souhlas.
Nápověda: AI; ANOLIS; LYN; OLIBANY
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru