česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7904 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
„Až teprve naše společná láska mi ukázala, co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená (TAJENKA) a jaké to je, když je moje láska opětována...“
William Shakespeare
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Chlapec; kód české měny; krtčí hromádka. B – 1. část TAJENKY; obrátit. C – Objemová míra; krátký odpolední spánek (ob. expr.); inic. skokana na lyžích Rašky. D – Iniciály herečky Syslové; Evropská unie; náročnější turistická túra; Mezinárodní letecká federace. E – Nepodložená zpráva; kód pro vietnamštinu; asijský jelínek. F – Kyt; pozdrav na rozloučenou (-á); německy „devět“. G – Cizopasná houba; domácí slovo utvořené podle cizího; iniciály letce Kašpara; označení severozápadu. H – Třebaže; éterická bytost z filmu „Pekařův císař“; výklenek ve zdi. I – Obsahující fíky; 2. část TAJENKY. J – Ochutnat; pobídka ke ztišení se; a sice.
Svisle:
1 – Projev úcty; transformátor. 2 – Opsání; gladiola. 3 – Štíhlý a rychlý lovecký pes; turecká čepička; předložka. 4 – Území s komplexem budov; tísňový signál. 5 – Latinská zkratka pro životopis; dovednost; novozélandský nelétavý pták. 6 – Základní devítiletá škola; přístroj. 7 – Nekritické uctívání; domácí podoba jména Alena. 8 – Osvědčení o registraci vozidla; tábor. 9 – Alkaloid obsažený v kávě; vinařský stroj. 10 – Malý ret; zavýsknutí; starší SPZ Litoměřic. 11 – Proud; vlněná tkanina. 12 – Identifikační číslo (zkr.); obyvatel Finska; dívčí jméno (1. 12.). 13 – Žádným způsobem; německá karetní hra. 14 – Obytné vnitřní dvory; místo toho.
Nápověda: FAI; KALK; SIKA
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru