česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7904 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
„Když vás zvláště v té naší branži mine štěstí a náhoda, prostě když si vás nikdo nevšimne, tak kariéru nastartujete těžko. Ale člověk by si měl uvědomit, co je dílem náhody a o co se zasloužil sám. Ono se sice občas tvrdí, že by člověk měl říkat, jaké má úspěchy a jak je dobrý, ale já myslím, že to patří do Ameriky, kde jsou všichni happy. U nás se na to díváme jinak. Myslím, že tady se oceňuje spíše slušnost než (TAJENKA). Suverénností bez poctivého řemesla člověk možná kariéru začne, ale otázka je, jak dlouho vydrží.“
Doktor filosofie, zpěvák, kytarista, pianista a hudební skladatel Karel Zich (10. 6. 1949 Praha – 13. 8. 2004 Porto-Vecchio, Korsika)
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Ševcovský kolíček; japonský způsob sebeobrany. B – 1. část TAJENKY; obyvatel Balkánu. C – Přát si; pařát. D – St. SPZ Benešova; domácky Květoslava. E – Ohlášení v kartách (rekontra); špice; osobní zájmeno. F – Počáteční fáze skoku; citoslovce posměchu. G – Tuhý zbytek po karbonizaci černého uhlí; asijský stát. H – Domácí podoba jména Alena; 2. část TAJENKY. I – Příbuzná; turistické přístřeší.
Svisle:
1 – Přihrádka; látka protkávaná zlatými n. stříbrnými vlákny. 2 – Lstivé (kniž.); vespod. 3 – Domácky Ota; drkotat. 4 – Krtek (básnicky); vápencová oblast; zpěvná slabika. 5 – Slůvko údivu; svážení; loterijní poukázka. 6 – Mít úspěch; ohleduplné společenské chování. 7 – Dlouhý a tenký hutní výrobek; úslužnost. 8 – Ochrana; potomek.
Nápověda: BNK; RÉ; TCHA
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru