česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7885 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Svátek zamilovaných se 14. února slaví na počest sv. Valentýna. Kdo ale byl Valentýn? Podle jedné z pověstí ctnostný a moudrý člověk, kterého si oblíbil římský císař. Na rozdíl od něj však byl Valentýn křesťanem. Proto městský (TAJENKA) dostal za úkol, aby Valentýna hlídal. Ten si ho pro jistotu vzal k sobě domů, kde se Valentýn zamiloval do jeho slepé dcery. Když po jeho modlitbách prozřela, nechtěli pohané uvěřit, že se stal zázrak, vtrhli do domu, Valentýna odvlekli za město a tam mu setnuli hlavu.
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Představený kláštera; okousat. B – Velká námořní loď; těžká práce. C – Podpis anonyma; početní tabulka; zničený (obecně). D – Předložka; mužské jméno; nalévati. E – TAJENKA. F – Kvičení; asijská země; název souhlásky. G – Nepořádek; hl. město Itálie; zpěvná slabika. H – Člověk postižený atopií; americká medvídkovitá šelma. I – Hromadná krvavá pronásledování; dotaz na cestu.
Svisle:
1 – Otvor ve zdi; zbrojnoš. 2 – Jednotka váhy (p); právo nesouhlasu. 3 – Papoušek; doslov. 4 – Jihočeské město; vánoční ryba. 5 – Škodlivý hmyz; esperantsky „bůh“. 6 – Citoslovce prudkosti; kysané mléko; značka kilometru. 7 – Hlt; genové obsahy chromozomů. 8 – Ochrana zboží; název několika našich obcí. 9 – Přestati pít; umělecká vysoká škola. 10 – Trumf v bridži; opak záporu. 11 – Francouzský herec; velké místnosti.
Nápověda: ATUT; KAMÝK; TATI
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru